>

Antequera /

Het witte stadje Antequera bevindt zich 45 kilometer ten noorden van Malaga in het midden van een vruchtbare hoogvlakte

< Terug naar overzicht

Antequera

Het witte stadje Antequera bevindt zich 45 kilometer ten noorden van Malaga in het midden van een vruchtbare hoogvlakte, tegenover de indrukwekkende Pena de los Enamorados (Rots der verliefden), een grote rots in de provincie Malaga. Het is gelegen aan de voet van de Sierra del Torcal, een woest rotslandschap dat 150 miljoen jaar geleden is ontstaan. Het oude gedeelte van Antequera is aantrekkelijk door onder andere vele kerken, paleizen, smeedijzeren hekken, bloemen, schattige pleintjes en schilderachtige daken. Antequera is een belangrijk industrieel en agrarisch centrum, op een strategisch punt gelegen. Alle belangrijke wegen tussen Malaga, Granada en Sevilla komen hier bij elkaar.

Geschiedenis

In de buurt van de stad liggen nog drie overblijfselen van hunegraven. De graven werden meer dan 4000 jaar geleden gebouwd en zijn nog steeds in goede staat! De naam 'Antequera' komt van het Romeinse 'Antikaria' en betekent 'oude stad'. Tussen de 16e en 18e eeuw beleefde de stad goede tijden. Dit kunt u zien aan de vele kerken, kloosters en paleizen uit die tijd.

Bezienswaardigheden

  • Hunegraven, overblijfselen van 4000 jaar oud. U kunt de cueva de Menga, cueva de Vierna en cueva El Romeral bezoeken. Voor een bezoek aan het laatste graf, krijgt u een gaslamp mee!
  • Rotslandschap 'El Torcal', voor een wandeling door dit natuurlandschap heeft u de keuze uit drie verschillende rotspaden (let op reservering).
  • Pena de los Enamorados (Rots der verliefden),ontdek het hartverscheurende verhaal van twee verliefden.
  • Het gerestaureerde monumentale centrum.
  • Alcazaba - Deze burcht biedt een prachtig uitzicht. In 1410 is de burcht veroverd door de Christenen. Daarna viel de burcht spoedig in handen van de Moren.

Feiten

  • Antequera heeft ruim 40.000 inwoners.