>

Marbella /

Marbella is één van de meest exclusieve badplaatsen van de Costa del Sol.

< Terug naar overzicht

Marbella

Marbella is één van de meest exclusieve badplaatsen van de Costa del Sol. Naast het milde klimaat, de prachtige stranden en de weldadige luxe, is de charme van het vroegere Marbella bewaard gebleven.

De oude wijk met witgepleisterde huizen, smeedijzeren hekken en adembenemende bloemen geven Marbella een 'eigen' karakter. De sportfaciliteiten van Marbella trekken veel mensen aan; de streek is met name beroemd om de prachtige golfterreinen. Golfen aan de voet van de bergen met magnifiek uitzicht op zee; wat wil een mens nog meer?

Geschiedenis

Archeologische opgravingen aan de voet van de Sierra Blanca wijzen op bewoning in de paleolitische en neolitische tijd. In de derde eeuw voor Chr. vestigden de Romeinen zich in het gebied. Zij noemden de stad 'Salduba'. Vanwege de strategische plek was Salduba in die tijd een handels- en landbouwnederzetting. Tijdens de islamitische overheersing bouwden de moslims een kasteel in deze stad, en ommuurden zij deze. De naam Marbella, afkomstig van Marbil-la, dateert uit deze islamitische tijd. In 1485 werd het door de Spanjaarden heroverd, en in de eeuwen die hierop volgden, groeide de stad.

Bezienswaardigheden

  • De oude wijk.
  • Plaza de los Naranjos. Op dit sprookjesplein in het hart van de 0ude wijk wordt u verrast door prachtige sinaasappel- bomen (naranjos) en bloemen. Het plein is tevens bijzonder door de aanwezigheid van de 16de-eeuwse stenen fontein, het 16de-eeuwse stadhuis 'Casa Consistorial', het 17de -eeuwse Casa del Corregido (burgemeesterswoning) en de 15de-eeuwse christelijke kerk (Ermita de Nuesto Senor Santiago).
  • Het Almeda Park bekend om zijn zitbanken uit keramiek.
  • De bronzen beelden van Salvador Dali op de Av. del Mar.
  • Verkoelend boottochtje op zee - in de jachthaven van Marbella kunt u een trip boeken. Duur gemiddeld anderhalf uur.
  • Aanbevolen strandwandeling: vanaf boulevard (parkeren vlakbij haven) Puerto Banus loopt u via een mooi pad langs het strand richting de boulevard van Marbella. La Canada - dit grote, overdekte winkelcentrum bevindt zich nabij Marbella, bij de afslag Ojen. Naast een uitgebreide supermarkt, vindt u hier onder andere een bioscoop, bowlingbaan, diverse (kleding)winkels en restaurantjes (snelle hap).

Omgeving

Villa Romana de Rio Verde - 2 km in westelijke richting via de N340. Hier kunt u mozaiek bewonderen in een Romeinse villa uit de 1e en 2e eeuw na Chr. In de Sierra Bermeja, het achterland van Estepona (ten westen van Marbella), komt de zeldzame naaldboom pinsapo voor. Een enkele keer ook ziet u daar de onder zoölogen beroemde capra hispanica, een wilde geit.

Facts

  • De stad heeft bijna 100.000 inwoners.
  • In Marbella is het een groot deel van het jaar erg zonnig (met 18,7°C als jaarlijks gemiddelde dagtemperatuur).
  • Marbella bezit meer dan tien golfterreinen.