>

Ronda /

Één van de mooiste en meest bijzondere Andalusische steden, omgeven door prachtig begroeide dalen, raden we u van harte aan.

< Terug naar overzicht

Ronda

Een bezoek aan Ronda, één van de mooiste en meest bijzondere Andalusische steden, omgeven door prachtig begroeide dalen, raden we u van harte aan.

Ronda ligt op de top van twee imposante rotspunten in het hart van de Serrania de Ronda en is één van de oudste steden van Spanje. Deze sfeer ademt het stadje nog steeds uit.

De stad wordt in 2en gedeeld door een 150 meter diepe kloof 'El Tajo' waarin de Guadalevin stroomt. Aan de ene kant ligt 'La Ciudad', de oude Moorse medina; aan de andere kant ligt de wijk El Mercadillo. De huizen aan de kloof lijken op het randje te balanceren. Meer naar het zuiden, buiten de stadsmuren ontwikkeld, ligt de nieuwe wijk.

Geschiedenis

In de tijd van de Romeinen was het gebied al een bekend handelscentrum.

Ronda onstond door de komst van de Moren (islamieten), die een strategisch gelegen vestingplaats stichtten met de naam Izna-Rand-Onda.

In 1485 werden de toen heersende Arabieren (islamieten) door de Katholieken verdreven en namen zij bezit van de stad. In 1808 kwam Napoleon aan de macht.

Bezienswaardigheden

  • Puente Nuevo - brug over de Tajo, in de 18e eeuw gebouwd.
  • Palacio del Marques de Salvatierra - een schitterend 18e eeuws paleisportaal.
  • laza de toros - Deze oudste en grootste (66 m doorsnede) stierenvechtersarena van Spanje werd gebouwd in 1785. Foto's van de schrijvers Welles en de beroemde Ernest Hemingway zijn hier te zien, aangezien zij graag geziene gasten van het stadje waren.
  • Aanbevolen wandeling: vlakbij de Puente Nuevo kunt u een wandelpad met trapjes volgen en van het spectaculaire uitzicht blijven genieten. Ook vanaf het iets hoger gelegen park is dit mogelijk.

Omgeving

Cueva de La Pileta (grot) 20 km ten zuidwesten van Ronda (via A 376 richting Sevilla). Net buiten de stad slaat u links de MA 555 in naar Benaojan. Daar neemt u de MA 561.

Feiten

  • Ronda heeft ongeveer 36.000 inwoners en ligt op 740 meter hoogte. De temperatuur kan verrassend verschillen van Marbella (zowel warmer als kouder is mogelijk).