>

Sierra Nevada /

De hoogste bergtoppen van Spanje bevinden zich in de Sierra Nevada.

< Terug naar overzicht

Sierra Nevada

De hoogste bergtoppen van Spanje bevinden zich in de Sierra Nevada. De Mulhacén en de Veleta zijn beiden ongeveer 3.500 m hoog. Tot laat in het voorjaar ligt hier nog sneeuw. Ten zuiden van het indrukwekkende gebergte van de Sierra Nevada liggen de weidse hoogvlakten van Las Alpujarras. Deze streek is altijd een arm en geïsoleerd gebied geweest; de oude tradities leven echter nog sterk onder de bewoners.

De top van de Sierra Nevada is de Mulhacén en maakt met zijn 3.479 m van de Sierra Nevada de derde hoogste bergketen van Europa (na de Kaukasus en de Alpen).

Doordat de afstand tot het subtropische Costa del Sol minder dan 40 km is, is het een uitstekende kans om alle natuurelementen van mediterraan tot alpien in een paar dagen al wandelend te beleven.

Het wandelen in de Sierra Nevada is niet geheel zonder risico indien u besluit op eigen houtje de grote en hoge toppen al wandelend te bestijgen. Daarom raden wij u aan om met een professionele gids af te reizen. Ligt u van te voren goed in over zaken zoals kleding, eten en drinken, slapen etc. Dit voorkomt ter plekke een hoop narigheid.